Genieten van sculpturen omlijst door een uniek decor!

Naast de bekende binnenexpositie (KiV Inside) zal er in 2019 wederom gelijktijdig en aansluitend ook een buitenexpositie (KiV Outside) worden georganiseerd.

KiV Outside is een verrassende beeldenexpositie die van zaterdag 16 maart tot en met de volgende editie van KIV in 2020 plaatsvindt in het schitterende decor van  landgoed Château St. Gerlach.

KiV Inside is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden doordat Stichting KiV sinds 12 opeenvolgende jaren in maart het kunstevenement Kunst in Valkenburg in de schatkamers van de Gerlachuskerk organiseert. Een uitbreiding van de samenwerking met Camille Oostwegel Château Hotels & -Restaurants resulteerde enkele jaren geleden in het organiseren van een beeldententoonstelling in de tuinen en park van Château St. Gerlach. KiV Outside is in tegenstelling tot KiV Inside gratis te bezichtigen. Verspreidt over het landgoed kunnen de bezoekers de  sculpturen uit verschillende materialen (hout, steen, kunststof, cortenstaal, roestvrijstaal, terra cotta, etc.) van diverse kunstenaars uit binnen- en buitenland bewonderen.

KiV Outside 2019 wordt georganiseerd door de initiatiefnemers van KiV: Giardino Galerie & Beeldentuin en Marx en Marx Limburgse kunst in samenwerking met Château St. Gerlach. 

Kunstaanbieders:

Marx en Marx Limburgse kunst

Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere beelden van Paul Beckers, Harry Schroen, Geert Verstappen, Monique Lipsch en Jo Ramakers ten toon.

Giardino Galerie & Beeldentuin

Giardino Galerie & Beeldentuin beschikt over een uitgebreide collectie beelden van internationaal opererende kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Jos van Vreeswijk, Judith Wiersema, David Gerstein, Jack van Iwaarden de Vreede, Karin van de Walle, Volker Kiehn, Lolke van der Bij/Marianne Henstra, Frans van Straaten, Niki Severins, Robert A. Westerhuis en Saskia Pfaeltzer te bezichtigen.

Locatie(s):

Landgoed Château St. Gerlach op zich is al een bezoek waard. De imposante monumentale gebouwen omringd door park en tuinen is een unieke entourage waar de sculpturen volledig tot hun recht komen.  Indien men van nog meer kunst wil genieten, kan men in de weekenden (vr/za/zo) tijdens de openingstijden (Marx en Marx 13-17 uur en Giardino 11-17 uur) de speciale exposities bij de twee deelnemende kunstaanbieders bezoeken.