Kunst in Valkenburg

KiV Inside 2015

De kunst van het genieten in Valkenburg a/d Geul!
 
Op zaterdag 14 maart 2015 opent KiV inside voor de 8e keer haar deuren. Deze unieke en kleinschalige kunstexpositie vindt tot en met zondag 29 maart dagelijks van 10 tot 17 uur plaats in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk.

KiV inside en outside is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden en ook in 2015 hopen we weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland. Zo wordt er werk van de bekende de kunstenaars Jos van Vreeswijk, Patrick Creyghton, Isabell Beyel, Roger Braun, Angelo Moyano, Nic Jonk en Joseph Cals (wiens kunstwerken eerder op de TEFAF gepresenteerd werden) op KIV inside getoond. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze regio en daarmee ook naar KiV inside-outside 2015!

Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden van Paul Beckers, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Wil van der Laan, Marthe Hameleers, Jo Ramakers en Lei Molin ten toon.

Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt over een uitgebreide collectie beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Arno Rutten, Josef Jan Michnia, Jos van Vreeswijk, Walter Brems, Christiaan Lieverse, Lothar Vigelandzoon, Frans van Straaten, Denise Stoot en Karin van de Walle te bezichtigen.

Gastexposanten Tevens worden er werken getoond van kunstenaars welke als gastexposant op KIV hun werken exposeren. Zo toont Maria Verstappen enkele grote schilderijen en Jan van den Bragt enkele van zijn speciale sieraden tijdens KiV.

Een mooie aanvulling op het geheel vormt tijdens KiV inside 2015 de collectie van Hugo van der Aa, welke verschillende schilderijen uit diverse kunststromingen omvat.











 
DOOR Communicatie & Vorm