Kunst in Valkenburg

KiV Inside 2015

De kunst van het genieten in Valkenburg a/d Geul!
 
Op zaterdag 14 maart 2015 opent Kunst in Valkenburg (KIV) voor de 8e keer haar deuren. Deze unieke en kleinschalige kunstexpositie vindt tot en met zondag 29 maart dagelijks van 10 tot 17 uur plaats in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk. 

KiV is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden en ook in 2015 hopen we weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland. Zo wordt er werk van de bekende kunstenares Judith Krebbekx en kunstenaar Jacques Tange (kunstenaar van het jaar 2005) op KIV getoond. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze regio en daarmee ook naar KiV 2015!

  • Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden van Paul Beckers, Louis Wierts, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Judith Krebbekx, Ron Weijers, Wil van der Laan, Marthe Hameleers, Jo Ramakers en Lei Molin ten toon.
  • Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt over een uitgebreide collectie beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Arno Rutten, Josef Jan Michnia, Jos van Vreeswijk, Walter Brems, Christiaan Lieverse, Lothar Vigelandzoon, Frans van Straaten, Bregje Horsten en Karin van de Walle te bezichtigen.
  • Gastexposanten Tevens worden er werken getoond van kunstenaars welke als gastexposant op KIV hun werken exposeren. Zo toont Maria Verstappen enkele grote schilderijen en Jan van den Bragt enkele van zijn speciale sieraden.

 

 
DOOR Communicatie & Vorm